Про карантинні обмеження проведення поминальних заходів

Шановні жителі Білоцерківської громади!

Виконавчий комітет Білоцерківської сільської ради переконливо прохає всіх мешканців та гостей громади утриматися під час карантинних обмежень на території України від відвідувань кладовищ 26 та 27 квітня 2020 року.

Варто нагадати, що кладовища підпадають під визначення громадських місць, а отже на них розповсюджуються інші карантинні обмеження: масковий режим, заборона перебувати групою більше двох осіб, заборона знаходитись у громадському місці людям віком 60+.

Прохаємо дослухатись до Постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2020 року де вказано, що забороняється проводити будь-які масові заходи, зокрема і релігійні. До них відноситься і традиційне вшанування померлих, коли на кладовищах збираються родини, щоб віддати шану своїм рідним та близьким.

Давайте з повагою віднесемся до рішення синоду Православної церкви України від 9 березня 2020 року про те, що відвідання священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня переноситься на 6 червня, Троїцьку батьківську поминальну суботу.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я оточуючих.

Виконавчий комітет Білоцерківської сільської ради.